home contents follow me twitter insta
It has been awhile..
Thursday, July 27.


Assalamualaikum 

Last post was about me and other coursemates moved to Gambang. Basically i was too busy to update this as i thought i was in the final semester ;) But, semua takdir hanya Allah yang tahu, kita hambaNya hanya mampu merancang.

So, i failed one subject last semester which was Mathematics 3(basically its calculus). I was told to resit for the paper and for i'd knew there were like 60 plus students that failed the subject. Anddd at that time i was like'whtttttt! bapak ramai siot' Indeed, kitorang kena repeat dekat campus pj. Phew~ But that was not the end. I end up kena repeat :( Almost 30 (or more) of us kena.

Repeat satu subjek je kot. Wehhh! Bosan serius! Dalam seminggu, dua kali je kelas hari lain memang mereput duduk bilik jela, lifelesss. Tapiii nasib baik yang this sem aku still nak ambil muet. Mula taknak sebab malas nak balik rumah banyak kali but tengok tengok balik kalau nak withdraw muet kena buat surat lah minta sign sana sini. Its just that we cant withdraw just like that. Kalau maam tu, baik aku hambik je. Oh, actually sekarang ni aku dah lepas speaking test tinggal lagi reading, listening and writing. Wish me luck!

Oh also, nak cerita sikit pengalaman usrah sem ni. hm best gila weh! Better than usrah sem lepas kot sebab usrah kali ni banyak betul input yang aku dapat. Eventhough naqibah aku junior, but dorang still jenis yang fun. Aku suka betul sembang sembang dengan dorang tu. Now that aku dulu duduk Gambang(walaupun just for one semester), aku still rasa ukhwah dekat pj ni lebih kuat and lebih ikhlas dari dekat Gambang. Aku bersyukur sebab berpeluang study dengan uni islamik sebab dapat rasa suasana yang tenang, sana sini nampak orang baca quran, jemaah and dakwah.

All in all, aku tak rasa pun teruk sangat kena repeat ni. Its because aku ingat lagi time calculus sem lepas. Everytime kelas je mesti aku berangan and taknak fikir pun apa yang aku belajar. Maybe sebab aku hilang minat. BUT kali ni lecturer aku best sangat! Baik! Senang betul nak minta tolong explain time after class. Kalau tak dulu sir asyik busy je dengan meeting(but i still suka dia mengajar :) ) :(

Wish me luck gais! Akhir kata,

In this life, no state is eternal. If it's painful, be patient, it will change.
If it's pleasurable don't get attached, it will change.


« Older // Newer »
© 2014 ZIEZI EZWANIE ZAINOL AFANDI. Created by Amar Khatamy. All rights reserved.